Biserica fortificată din Viscri | Zbor peste Transilvania

Satul Viscri este situat între orașele Rupea și Sighișoara și până acum 10 ani nu era accesibil prin mijloacele clasice de transport, putându-se ajunge doar pe jos. Biserica fortificată din Viscri, denumită și Biserica albă sau Alba ecclesia în primele documente din secolul al XV-lea, a fost construită la începutul secolului al XII-lea.Datorită poziției sale retrase biserica s-a conservat extrem de bine, fiind și astăzi într-o formă excelentă.

Amprenta colonizării de către germani (sași) este extrem de vizibilă, forma bisericii fiind foarte asemănătoare cu cea a celorlalte construcții fortificate săsești de pe teritoriul Transilvaniei. Deși construcția centrală datează încă de acum 800 de ani, întreaga biserică a fost construită treptat până în secolul al XVIII-lea în care s-a ridicat cel de-al doilea și ultimul cordon de zid în jurul cetății, păstrat astăzi la înălțimea de doar un metru.

Biserica fortificată (denumită și biserică-cetate) a fost restaurată la începutul anilor 70, fiind apoi clasificată drept patrimoniu UNESCO în anul 1990. Într-adevăr reprezintă un monument istoric extrem de important și foarte bine conservat, oferind turiștilor posibilitatea de a cunoaște obiceiurile și cultura coloniștilor germani din urmă cu aproape un mileniu.

Fotografiile au fost realizate cu obiectivul Nikkor AF-S 24-120mm f/4 G VR pe Nikon D7000, datorită partenerului media, Nikon România.

Zbor peste Transilvania este un proiect inițiat de Dragoș Asaftei și kronfly.ro, cu sprijinul Petrom.

via Biserica fortificată din Viscri | Zbor peste Transilvania.

About Peter Schmidts
“Nobody can go back and start a new beginning, but anyone can start today and make a new ending.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: